Doelstellingen voor de jeugdwerking

Hierbij overlopen wij graag onze doelstellingen voor de jeugdwerking.  Natuurlijk zal er geregeld hard gewerkt worden, maar het met plezier samenwerken, samen trainen en samen beter worden, staat voorop tijdens onze lessen.

Als clubleiding zorgen wij voor een optimale begeleiding op sportief, pedagogisch en sociaal vlak. Elk lid krijgt een maximum aan mogelijkheden om zich te ontplooien. Leer- en spelmomenten zullen elkaar afwisselen zonder afbreuk te doen aan de traditionele waarden van karate-do zoals inzet, doorzettingsvermogen en discipline.

Richtlijnen voor onze jongste Cobra's
•    Probeer steeds 5 minuten voor aanvang van de training aanwezig te zijn
•    Wacht steeds rustig in de gang tot de trainer aanwezig is in de dojo.  Er wordt niet gespeeld in de trainingsruimte zonder aanwezigheid van een trainer.
•    Als je tijdens de groetceremonie de dojo binnenkomt, dan neem je in seiza plaats (op je knieën) aan de zijkant van de dojo, en wacht je stilletjes tot de trainer je toestemming geeft om aan te treden.
•    Toon steeds respect en behulpzaamheid voor je mede karateka's.

Hygiëne en veiligheid
•    We trainen steeds met een propere witte karate gi.
•    Nagels van handen en voeten moeten kort geknipt zijn.
•    Uurwerken en sieraden moeten voor aanvang van de les worden afgedaan.
•    Bind lang haar vast in een staart.
•    Het dragen van beschermers tijdens het sparren is verplicht.

Ouders en toeschouwers
•    Ouders en/of toeschouwers mogen tijdens de eerste week van het trainingsseizoen in de dojo de les volgen, op voorwaarde dat dit in volledige stilte gebeurd. Alle andere weken wordt er zonder toeschouwers getraind.  Alleen bij uitzondering en na overleg met de sensei zal een andere aanwezigheid toegelaten worden.
•    Ouders mogen tijdens de eerste proefles van hun kind meekijken, ook als dit na de eerste week van het trainingsseizoen valt.
•    Wij zullen onze jonge Cobra leden tevens voorbereiden om tegen het einde van het trainingsseizoen een ouder training te geven.  De kinderen zullen dan zelf lesgeven aan ouders, broers en zussen of vriendjes.  Zo kunnen jullie van dichtbij ontdekken wat jullie kleine kampioenen bij Karate Club Cobra hebben opgestoken!

Mochten jullie nog vragen of opmerkingen hebben, aarzel dan niet om deze te bespreken met de sensei en de hulptrainers.  Wij kijken alvast uit naar een super sportief karateseizoen!